Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan’a beyaz eşarp göndereceğim

Özgecan Aslan’ın annesi, 3 sanığın en ağır cezaya çarptırıldığı dava sonrasında adaletin yerini bulduğunu söyledi. Anne Songül Aslan, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a beyaz eşarp göndereceğim” dedi.



Mersin'in Tarsus Ä°lçesi'nde bindiÄŸi minibüste öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın annesi duruÅŸma sonrasında yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulduÄŸunu söyledi ve daha önce siyah eÅŸarp gönderdiÄŸi ErdoÄŸan’a bu kez beyaz eÅŸarp göndereceÄŸini söyledi.

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beyaz eşarp gönderip göndermeyeceği sorulan Aslan, şunları söyledi:

"Evet, Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayip ErdoÄŸan’a beyaz eÅŸarp göndereceÄŸim, bunu gerçekleÅŸtireceÄŸim. Allah, herkesten razı olsun. BaÅŸka bir ÅŸey diyemiyorum"

Daha önce siyah eşarp göndermişti

Anne Songül Aslan, Şubat ayında Cumhubaşkanı Erdoğan'a gönderdiği siyah başörtüsü ile şu notu paylaşmıştı:

“Olayın faillerinin en ağır biçimde cezalandırılacaklarından eminiz. Adalet yerini bulduÄŸunda bu siyah başörtüsünün rengi de beyaza dönüşecek. Ä°nÅŸallah o vakit beyaz başörtümüzle sizleri bizzat ziyaret edeceÄŸiz’’

Erdoğan da buna cevaben şu açıklamayı yapmıştı:

“Ailenin duruÅŸunu hayranlıkla izledim. Yargının üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Gereken cezayı en üst seviyede vermek durumundadırlar. Bugün gönderdikleri siyah başörtülerini aldım. Ä°nÅŸallah o mesaj beyaz başörtüsü ile devam eder’’

Katil zanlıları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl, babası Necmittin Altındöken ağırlaştırılmış müebbet, arkadaşı Fatih Gökçe ise ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılırdı.

“Hiçbir kadınımız ÅŸiddet görmesin”

Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan, merkez Mezitli Ä°lçesi'ndeki evinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran acılı anne Songül Aslan, katillerin cezasını bulacağına inandığını belirtti. Songül Aslan, cezaya raÄŸmen yine de mutlu olmadığını ifade ederek ÅŸunları söyledi:

"Tabi ki bekliyorduk. Çünkü hak ettikleri en büyük cezayı alacaklarını ben biliyordum. Özgecanımın kanı yerde kalmayacaktı. Fakat yine de ben mutlu olamadım. Benim kızım geri gelmeyecek sonuçta ama devletimizden Allah yine de razı olsun. Hak ettikleri cezayı en yüksek şekilde aldılar. Başka canlar yanmasın. Bir de Özgecan yasasını istiyorum. Hiçbir kadınımız şiddet görmesin, ağlamasın, üzülmesin, ölmesinler. Devlet büyüklerimizden Özgecan yasasının muhakkak çıkmasını istiyorum"

Kadın cinayetleri ile ilgili olarak bütün davalardan aynı sonucun çıkması temennisinde bulunan Aslan, "Kadın cinayetlerinde hiçbir caydırma olmasın. Muhakkak ki, çocuklarımız yani kanı yerde kalmasın diyeyim. Yani kadınlarımız şiddete uğruyor, öldürülüyor. Hiçbir suçu günahı yokken bu tür şeyler olmasın" diye konuştu

“Çok ilgilenildi”

Aslan, Gazetecilerin adaletin yerine geldiğine inanıyor musunuz? sorusuna şu cevabı verdi:

"Adaletin yerine geldiğine inanıyorum. Çünkü çok ilgilenildi, üstünde duruldu. İnşallah ömür boyu hapisten çıkmayacaklar. Hiçbir zaman bunların acısı bitmesin diyorum. Allah ne bu dünyada nede ömür dünya da gün yüzü göstermesin."

Kararın evlilik dönümüne gelmesinin sorulması üzerine Aslan, şu cevabı verdi:

"Evet, bu tesadüf oldu, 3 Aralık'a tarihine denk geldi. Yani sevindim, sevindim de diyemiyorum daha doğrusu zaten biliyordum böyle bir ceza alacaklarını. Özgecan'ın oradan beni gördüğünü de biliyorum"

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.